fredag 14 januari 2011

Första fredagen i den eviga staden!

Då var det fredag igen! Inte vilken fredag som helst dock, den första i Rom!

Idag träffades vi vid frukost bordet som vanligt, vi hade ingetspeciellt bestämt för idag och Malin kom med förslaget att vi skulle ta oss till kyrkan Santa Maria della Concezione dei Cappuccini. Kyrkan är lite speciell efter som enligt wikipedia : "I kryptan under kyrkan har de dödas ben lagts upp i konstfulla mönster och tematiska arrangemang" Jag lägger in en bild på spektaklet nedanför. När vi väl kom dit så var det dock lunchstängt i 2 timmar till så vi bestämde att det fick bli en annan dag!

                                               Santa Maria della Concezione dei Cappuccini

                                               Det är ett måste att besöka, som ni kanske ser


Så istället för att gå i kyrkan fick vi slå ihjäl ett par timmar på stan, vilket är väldigt lätt i Rom. Att strosa omkring iblan cigarr-rök, avgaser och inkastare kanske inte låter så charmigt men varje gata är den andra olik och vart man än går ser man något historiskt monument. Tiden bara rusar iväg när man går runt och njuter.

En bit från kyrkan hittade vi även på en glassbar, det var dags för den första italienska glassen! Efter en stunds betänketid fick det bli Stracciatella & Nutella. Expiditen drog på smilebanden när jag kläckte ur mig "Stracciatella", jag får hoppas att han var imponerad av uttalet. Vad jag tyckte om smaken? Kort och gott, helt underbar!

                                                      Malin & Helmer käkar glass i solen

                                                      Min glass, Stracciatella & nutella!

Sedan drog vi och handlade och i affären hände en rolig grej! Jag och Helmer stod och diskuterade om vilket bröd vi skulle ha. Men då kommer en tredje svensk röst in i samtalet och det var inte Malins. Det var en svensk äldre kvinna som gav sitt tips. Först lade man inte märke till det, men efter ett tag fattade man att det var oss hon pratade med. Hon var mycket trevlig och berättade att hon hade bott i Rom i 6 månader och visste inte hur länge hon skulle stanna. Tyvärr var man så chockad så man inte fick ur sig det man ville fråga, men vi lär säkert träffas mer på våran supermarket!

Nu ska vi äta lite varma mackor!

Ciao!

1 kommentar:

  1. Låter som ni har det underbart..och glassen såg god ut :-) Kraaam <3

    SvaraRadera