onsdag 12 januari 2011

En sammanfattning av dom första dagarna!

Jaha, då har man fått krypa till korset och skaffa sig en sådan här blogg! Mest för att du Mamma, och du Mormor ska slippa vara så oroliga! Här kommer en sammanfattning av dom tre första dagarna!


Dag 1, 10 Januari - Då var det dags!

03.00 ringde alarmet, vi hade fått sova över hos Malin's pappa Stefan då det helt klart var mycket smidigare att ta sig därifrån till centralen. Stefan hade packat ihop en fin liten frukostpåse till oss som skulle visa sig vara välbehövlig, tack så mycket! 03.30 kom taxin och efter mycket om och med lite våld fick han in våra väskor i skuffen. Från Stefan är det inte så långt till Centralen och vid den tiden vi åkte är ju trafiken ganska lugn, men på något sätt så lyckas taxichaffisen bråka med en annan bil och får ligga på tutan vid svampen, stureplan. Väl framme behöver vi inte vänta länge på att flygbussen ska rulla mot Skavsta. Bussresan var lugn, lyckades läsa ett par sidor i boken, det enda ljud som hördes var en liten unge som låg och spydde.

Vi kom väl fram till Skavsta vid 05.30. Vi checkade in väskorna snabbt och det var inga problem trots några hundra grams övervikt. Efter det satt vi oss och tog en macka medans Helmer och Malin korrigerade sitt handbagage lite och satte på sig lite extra kläder så vikten på väskorna skulle stämma. När vi sedan skulle gå till våran gate och väga in handbagagen så strulade det lite med Malin's handbagage, men det var snabbt löst och vi fick ställa oss i kö. I kön ser vi dock Helmer en bit längre fram och när han kommer fram och ska visa sin biljett blir det något krångel och när jag såg Helmers ansiktsuttryck susade några tankar snabbt igenom huvudet "Jaha nu är min vanliga otur igång eller så är vi här fel dag". Men det visade sig att det fattades en streckkod bara och det fixade dom enkelt, det vart samma visa för mig och Malin när vi kom fram.

Väl när vi kom på planet så fick vi platserna vid vingen = extra benutrymme, så jävla skönt! Allt tack vare att vi valde till att vi skulle få gå före i kön när vi bokade biljetten, så jävla värt. Sen satt man där, med alla möjliga fördomar om Ryan Air. Helt övertygad om att vi skulle störta, men mot alla odds och trots min otur lyfte planet! Vart dock lite illamående när vi lyfte, det brukar ja inte bli. När vi väl var uppe var det dock inte turbulens en enda gång och allt gick bra. Men när vi skulle landa började man fundera på om den baltiska besättningen levt upp till sina alkoholrykten och sprättat en jeltzin vodka för jag vet då fan inte vad piloten sysslade med, men ner kom vi!

Från flygplatsen tog vi en taxi och det var helt klart värt så man slapp konka runt på den där feta packningen. c.a 10.30 tror jag vi var framme vid porten till vad som kommer bli vårt hem dom närmaste 5 månaderna. Kändes och känns fortfarande overkligt. Efter en stunds väntan kom hyresvärden Vincenzo med nyckeln, en trevlig gubbe som dock inte visste vad ett casino är!

Resten av den här dagen gick inte i många knop, helt slut efter resan och dålig/ingen sömn så gick vi och la oss efter vi hade ätit lite pizza och handlat på supermarketen.

                                                       Nyanlända och förväntansfulla!

                                         Min bäddsoffa, och självklart är bajenflaggan med!

                                                                         Vårat kök! 

                                                                      Bloggbordet!

                                                                             Hallen!

                                                             Helmer & Malin's säng!

                                                               Våran medeltidshiss!


Dag 2, 11 Januari - Första "riktiga" dagen i nya landet

Efter en välbehövlig sovmorgon så bestämde vi oss för att gå ut och kika in kvarteret lite, vi strosade omkring och hamnade tillslut i chinatown (?) med massa kineser som hade konstiga halvtomma butiker. Antingen säljer dom jävligt bra, eller så är dom så fattiga så dom inte har råd att fylla upp sina flashiga butiker! För fräsha var dom så hyran lär kosta shortan!

Efter promenaden gick vi hem igen och Helmersson lagade en förjävla fin pasta bolognese ala helmer, eller nått! Gott var det i alla fall! Sedan gick vi till affären och fyllde på förråden lite mera, fick äntligen tag på en tandborste!

På kvällen vart det lugna puckar, fortfarande slitna efter resan och allt! Internet hade lagt ner för Helmer & Malin så vi fick roa oss med lite sällskapsspel! Först segrade jag i en fotbollsfrågesport, sen segrade Malin i ett parti Chicago, med fusk eller inte? Det kommer vi aldrig få veta!

                                                              En glad chicago-vinnare


Dag 3, 12 Januari - Dags att acklimatisera sig

Vaknade tidigt idag, vi har tydligen en granne i krokarna som har en liten bebis! Kul för dom, men inte för mig som lär lyssna på den där grinpellen varje morgon. Bebisskrik blandat med ambulanssirener, då sjukhuset är en annan granne! Då fick jag dock ännu mer läst i min bok som snart är utläst, ångrar att man inte tog med lite fler böcker nu när man kanske börjat läst på riktigt? Har börjat många gånger men det kommer alltid av sig, jag blir så jävla rastlös.

Sedan vaknade Helmer och Malin, Helmer sms:ade hyresvärden Vincenzo om att vårat internet inte funkade, så han kom hit och fixade det innan vi tog oss ut på stan! Idag var det nya äventyr och vi skulle testa oss på buss & tunnelbanesystemet! På bussen plankade vi och det gick bra, man fick se mkt fint från bussen även om man fick hålla utkik efter kontrollanter. Målet med bussresan var att komma till Helmer's skola, vi kom inte riktigt dit med buss, men vad gjorde det när vi kunde ta en mysig promenad dit genom Rom's gator och torg. Jag kan ju säga att staden är precis så vacker och charmig som alla säger!

På vägen hem provade vi tunnelbanan och det var helt klart smidigt! Det kostade bara 10 kronor vart man än skulle och det fanns bara två spår, omöjligt att åka vilse med andra ord, eller? När vi hoppade av vid våran station så passade vi på att gå igenom kyrkan vi bor granne med. Nog för att Skäve's kyrka har sin charm, men den här var brutal, ska börja gå dit och be om 7 rätt på V75!

                                                         San Giovanni in Laternao kyrkan!


Nu har jag i alla fall bloggat ikapp tiden och nu sitter vi här mätta efter en portion salsiccia & klyftpotatis och ska göra något vettigare än att sitta vid datorn!

Förhoppningsvis kommer jag orka hålla den här bloggen uppdaterad så jag får ställa in mig i skaran med stolta bloggare som Kissie och Blondinbella!


Ta hand om er!

Robin Vestgärds

3 kommentarer: